Z radością zawiadamiamy, że do grona firm licencjonowanych dołączyła firma CELIKO S.A. To bardzo zasłużony producent żywności bezglutenowej. Od ponad 30 lat przygotowuje suche koncentraty spożywcze dla osób na diecie bezglutenowej. Ma w swojej ofercie m.in. mieszanki mąk, kisiele, budynie. A dzięki linii produkcyjnej do liofilizacji warzyw i owoców – zdrowe i bardzo smaczne batoniki Fruppy. Licencjonowany znak z odpowiednim numerem możemy już znaleźć na pierwszych produktach, etykiety są sukcesywnie modyfikowane.
Licencją zostały objęte następujące produkty CELIKO S.A.:
- PL-064-001 Budyń o smaku śmietankowym
- PL-064-002 Budyń o smaku wiśniowym
- PL-064-003 Budyń o smaku malinowym
- PL-064-004 Budyń o smaku czekoladowym
- PL-064-005 Budyń o smaku jagodowym
- PL-064-006 Budyń o smaku waniliowym
- PL-064-007 Kisiel o smaku wiśniowym
- PL-064-008 Kisiel o smaku truskawkowym
- PL-064-009 Kisiel jagodowy
- PL-064-010 Galaretka o smaku truskawkowym
- PL-064-011 Galaretka o smaku wiśniowym
- PL-064-012 Galaretka o smaku truskawkowym bez cukru
- PL-064-013 Galaretka o smaku cytrynowym bez cukru
- PL-064-014 Kaszka mleczno-kukurydziana Malina
- PL-064-015 Kaszka mleczno-kukurydziana Truskawka
- PL-064-016 Kaszka mleczno-kukurydziana Banan
- PL-064-017 Kaszka mleczno-kukurydziana Wanilia
- PL-064-018 Śnieżynka bita śmietana
- PL-064-019 Cukier wanilinowy
- PL-064-020 Cukier cynamonowy
- PL-064-021 Proszek do pieczenia
- PL-064-022 Chleb ryżowy
- PL-064-023 Ciasto kukurydziane
- PL-064-024 Ciasto drożdżowe
- PL-064-025 Ciasto biszkoptowe
- PL-064-026 Ciasto makaronowe
- PL-064-027 Ciasto kruche
- PL-064-028 Lactofruit – Malina z Truskawką
- PL-064-029 Lactofruit – Ananas
- PL-064-030 FRUPP Truskawka
- PL-064-031 FRUPP Malina
- PL-064-032 FRUPP Wiśnia
- PL-064-033 FRUPP Owocowo-warzywny
- PL-064-034 FRUPP Malina Bio
- PL-064-035 Krem czekoladowo-orzechowy Gumiś
- PL-064-036 Krem czekoladowy Gumiś
- PL-064-037 Kakao naturalne – ciemne
- PL-064-038 Fix do śmietany
- PL-064-039 Fix do śmietany truskawkowy
- PL-064-040 Fix do śmietany ajerkoniak
- PL-064-041 Krem do tortów o smaku cytrynowym
- PL-064-042 Krem do tortów o smaku ajerkoniakowym
- PL-064-043 Krem do tortów o smaku orzechowym
- PL-064-044 Krem do tortów o smaku czekoladowym
- PL-064-045 Oranżada w proszku o smaku pomarańczowym
- PL-064-046 Oranżada w proszku o smaku cytrynowym
- PL-064-047 Oranżada w proszku o smaku truskawkowym
- PL-064-048 Oranżada w proszku o smaku Coli
- PL-064-049 Dżemofix (2:1) środek żelujący
Produkcja odbywa się na nowoczesnych liniach technologicznych pod nadzorem wyspecjalizowanej kadry, co gwarantuje osiąganie i utrzymywanie wysokiej i stabilnej jakości wyrobów. Firma stosuje systemy HACCP, ISO 9001 i DS. 3027 oraz zasady GMP i GHP we wszystkich zakładach produkcyjnych, a także system ISO 22000 (od 2006 roku).