Firma Libella dołączyła do programu licencjonowania produktów bezglutenowych. Międzynarodowy znak Przekreślonego Kłosa otrzymały aromaty spożywcze na bazie spirytusu oraz cukier wanilinowy. Libella ma ponad 50-cio letnie doświadczenie w produkcji aromatów spożywczych, produkowanych na tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Dziś dla wielu aromaty Libelli są gwarancją wysokiej jakości i wyjątkowego smaku. To jedyne na rynku aromaty na bazie spirytusu sprzedawane w fiolkach. Są niezastąpione do wzbogacenia walorów smakowych i zapachowych przygotowywanych wypieków i innych deserów. Aromaty do ciast Libelli z uwagi na nośnik, którym jest czysty spirytus mają wszechstronne zastosowane. Znakomite do przygotowania różnego rodzaju:
• ciast i ciasteczek
• deserów
• lodów
• kremów
• polewy
• napojów mlecznych
• koktajli owocowych (bezalkoholowych)
• deserów mlecznych typu pudding
• serków twarogowych
Nie zawierają kalorii, cukru, węglowodanów ani tłuszczu. Do wyboru 7 smaków: wanilinowy, śmietankowy, pomarańczowy, cytrynowy, arakowy, rumowy, migdałowy. Cukier wanilinowy Libella jest jedynym na rynku w formie pudru. Nadaje przyrządzanym potrawom przyjemny smak i aromat wanilii. Ma szerokie zastosowanie do ciast, ciasteczek, deserów, konfitur i słodkich potraw. Doskonały do dekoracji.
Produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa będę sukcesywnie wprowadzane na rynek w pierwszym i na początku drugiego kwartału 2015 roku.
W 13 tygodniu marca (23-29) zaplanowana jest akcja promocyjna w sieci sklepów Biedronka. Do kupienia będzie 5 smaków aromatów bezglutenowych w atrakcyjnej cenie.