Nowe ciastka z firmy Bezgluten

31 sierpnia 2018Nowe produkty z licencją

Na sezon szkolny firma Bezgluten przygotowała nowe ciastka. Mają wygodne opakowania, więc łatwo je zapakować do torebki czy plecaka – do pracy, szkoły, na wycieczkę. Ciastka nie zawierają: utwardzonych i częściowo utwardzonych tłuszczy składników pochodzenia pszenicznego OATS-PL-089-215 CIASTKO OWSIANE Z ŻURAWINĄ   Główne składniki: mąka owsiana pełnoziarnista i płatki owsiane (aż 30% dodatek składników owsianych), żurawina, mąka kokosowa … Więcej

FILM z Gluten Free EXPO IV – było pięknie!

31 sierpnia 2018Gluten Free Expo

Przedstawiamy krótki FILM z Gluten Free EXPO IV – największej imprezy bezglutenowej jaka kiedykolwiek odbyła się w Polsce. Na naszym święcie wszystkich bezglutenowców przybyło około 10 000 osób z całego kraju! Gluten Free EXPO nam, organizatorom, na zawsze pozostanie w pamięci jako wydarzenie pełne emocji. Wszystkie osoby, które chciałyby sobie przypomnieć te chwile, a także te, … Więcej

Produkty firmy Strzała w Netto – promocja

10 sierpnia 2018Gdzie kupić

W dniach od 13.08.2018 r. do 19.08.2018 r. we wszystkich sklepach sieci Netto będzie promocja wyrobów bez konserwantów, glutenu i laktozy w słoikach 300 g firmy Strzała. Produkty objęte promocją to m.in. kiełbasa ze wsi oraz mięsko w sosie własnym w cenie 3,99 zł za sztukę. Zapraszamy do zrobienia zapasów!        

Chleb z pełnego ziarna – nowość od firmy Balviten

7 sierpnia 2018Nowe produkty z licencją

Chleb z pełnego ziarna Mamy gratkę dla wielbicieli pieczywa pełnoziarnistego. Firma Balviten wprowadziła na rynek chleb, który nie zawiera mąki, tylko same ziarna i bezglutenowe płatki owsiane: OATS-PL-048-171  Chleb z pełnego ziarna 250 g Skład chleba jest bardzo prosty: woda, ziarna 31,8%: (słonecznik, siemię lniane brązowe, dynia, siemię lniane żółte, kasza jaglana), bezglutenowe płatki owsiane … Więcej

Produkty Atelier Smaku ze znakiem Przekreślonego Kłosa dostępne w sprzedaży w Trójmieście

19 lipca 2018Gdzie kupić

Produkty Atelier Smaku ze znakiem Przekreślonego Kłosa w autorskim Bistro & Delikatesach Bezglutenowe i wegańskie dania obiadowe pakowane na tackach w atmosferze ochronnej oraz w słoiczkach z licencją na znak Przekreślonego Kłosa dostępne są nowo otwartym Bistro & Delikatesach ATELIER SMAKU w Gdyni-Orłowie, ul. Bytomska 36 (tył Placu Górnośląskiego). Gotowe dania można kupić, ale także … Więcej

Nowe receptury ciast w proszku firmy Bezgluten

17 lipca 2018Nowe produkty z licencją

Firma Bezgluten przygotowała nowe receptury następujących ciast w proszku: PL-089-158 Ciasto z czekoladą PL-089-159 Ciasto o smaku bananowym PL-089-160 Ciasto o smaku cytrynowym Składy ciast zmieniono w kierunku prozdrowotnym. Każde ciasto zawiera dodatek inuliny (błonnika z cykorii), która jest naturalnym prebiotykiem, stymulującym prawidłowy wzrost pożytecznych bakterii jelitowych. Z ciast wycofano cukier, co pozwala na samodzielne … Więcej

Nowe chleby od firmy Bezgluten

3 lipca 2018Nowe produkty z licencją

Firma Bezgluten wprowadziła na rynek nową linię chlebów ACTIVE LIFE. Są wzbogacone w superfoods, nie zawierają składników alergennych i GMO. Zamiast białego, rafinowanego cukru zastosowano syrop ryżowy. Chleby są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Nowe produkty to: · PL-089-207 CHLEB WIELOZIARNISTY z ziarnami chia – wzbogacony o siemię lnu i nasiona chia – zawiera mąkę z … Więcej

Konkurs na najciekawszą relację z Gluten Free EXPO – przedstawiamy zwycięzców

29 czerwca 2018Gluten Free Expo

Znamy już wyniki konkursu Stowarzyszenia na najciekawszą relację z targów pt. „Moje Gluten Free EXPO” i bardzo miło jest nam je ogłosić :) Dziękujemy wszystkim, którzy przesłali nam swoje prace. Czytanie ich było niezwykle budujące. Jesteśmy ogromnie szczęśliwi, że Gluten Free EXPO było dla Państwa tak ważnym i wyjątkowym wydarzeniem. Utwierdza nas to w przekonaniu, że … Więcej

Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018 roku

28 czerwca 2018Gluten Free Expo

Wyniki konkursu na Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018 roku Organizując nasz konkurs postanowiliśmy stworzyć w nim więcej kategorii, głównie w związku z dynamicznym rozwojem rynku bezglutenowego pieczywa. Produkty zostały podzielone na cztery kategorie: pieczywo tradycyjne – chleb świeży, pieczywo tradycyjne – chleb o przedłużonej trwałości, pieczywo chrupkie oraz pieczywo tradycyjne – bułki. W konkursie startowało w … Więcej