Smaczne pieczywo jest jednym z najbardziej pożądanych przez osoby na diecie bezglutenowej produktów. Osoby przechodzące na dietę często skarżą się na specyficzny smak (i inne cechy) bezglutenowego chleba czy bułek. Dlatego postanowiliśmy sprawdzić  po raz kolejny, które pieczywo jest najsmaczniejsze zdaniem polskich bezglutenowców. W naszym konkursie biorą udział wyłącznie produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa.

Pokażmy producentom jakie pieczywo najbardziej nam odpowiada. Niech wyniki konkursu będą dla nich wskazówką, w którą stronę powinni zmierzać.

Wybieramy w czterech kategoriach: „Pieczywo tradycyjne – chleb świeży”, „Pieczywo tradycyjne – chleb o przedłużonej trwałości”, „Pieczywo tradycyjne – bułki” oraz „Pieczywo chrupkie”. Można oddać jeden, dwa lub trzy głosy w każdej kategorii. W sumie można więc zagłosować na maksymalnie 12 produktów. Osoba głosująca może wypełnić formularz tylko jeden raz.

Uroczyste rozwiązanie konkursu oraz przyznanie nagród producentom odbędzie się podczas targów Gluten Free EXPO 16 czerwca 2018r. w Warszawie.  Konkurs trwa od 6 kwietnia do 6 maja 2018r. Regulamin konkursu dostępny jest tutaj.

Zapraszamy do głosowania!

FORMULARZ KONKURSOWY