Na sezon szkolny firma Bezgluten przygotowała nowe ciastka. Mają wygodne opakowania, więc łatwo je zapakować do torebki czy plecaka – do pracy, szkoły, na wycieczkę.
Ciastka nie zawierają:
- utwardzonych i częściowo utwardzonych tłuszczy
- składników pochodzenia pszenicznego
OATS-PL-089-215 CIASTKO OWSIANE Z ŻURAWINĄ
Główne składniki: mąka owsiana pełnoziarnista i płatki owsiane (aż 30% dodatek składników owsianych), żurawina, mąka kokosowa organiczna.
Ciastko charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego – w tym β-glukanów (pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi), dodatkiem błonnika z cykorii (inuliny), naturalnego prebiotyku oraz niską zawartością soli.
PL-089-214 CIASTKO CZEKOLADOWE
To ciastko idealne do ciepłego mleka lub aromatycznej kawy. Można je podgrzać w mikrofalówce lub piekarniku. Zawiera błonnik pokarmowy (m.in. błonnik z cykorii– naturalnego prebiotyku) , jogurt w proszku, pastę z daktyli (SUPERFOODS). Ma niską zawartość soli.