Na sezon szkolny firma Bezgluten przygotowała nowe ciastka. Mają wygodne opakowania, więc łatwo je zapakować do torebki czy plecaka – do pracy, szkoły, na wycieczkę.

Ciastka nie zawierają:

  • utwardzonych i częściowo utwardzonych tłuszczy
  • składników pochodzenia pszenicznego

OATS-PL-089-215 CIASTKO OWSIANE Z ŻURAWINĄ

 

Główne składniki: mąka owsiana pełnoziarnista i płatki owsiane (aż 30% dodatek składników owsianych), żurawina, mąka kokosowa organiczna.

Ciastko charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego – w tym β-glukanów (pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi), dodatkiem błonnika z cykorii (inuliny), naturalnego prebiotyku oraz niską zawartością soli.

 

PL-089-214 CIASTKO CZEKOLADOWE

To ciastko idealne do ciepłego mleka lub aromatycznej kawy. Można je podgrzać w mikrofalówce lub piekarniku. Zawiera błonnik pokarmowy (m.in.  błonnik z cykorii– naturalnego prebiotyku) , jogurt w proszku, pastę z daktyli (SUPERFOODS). Ma niską zawartość soli.