Firma Bezgluten przygotowała kilka nowości ze znakiem towarowym Przekreślony Kłos!
PL-089-252 Bułki białe
PL-089-251 Bułki wieloziarniste
Bezglutenowe bułki bez dodatku cukru są pierwszym tego typu produktem na rynku. Charakteryzują się prostym i krótkim składem bez zbędnych dodatków, sztucznych barwników czy konserwantów. Odpowiednie dla wegan. Wpisują się w trend clean label.
PL-089-250 Brownie – ciasto czekoladowe
Brownie to wypiek wilgotny i intensywnie czekoladowy. Bez dodatku substancji zagęszczających, tłuszczów utwardzonych, tłuszczu palmowego, składników pochodzenia pszenicznego, substancji utrzymujących wilgoć, syropu glukozowego i glukozowo-fruktozowego, konserwantów, substancji spulchniających, regulatorów kwasowości. W składzie zawiera rozpuszczalny błonnik kukurydziany, który posiada właściwości prebiotyczne.
OATS-PL-089-248 Chleb świeży bezglutenowy
Zawiera pełnoziarnistą mąkę owsianą i rozpuszczalny błonnik, jest zdrową i sycącą bazą dla śniadań czy kolacji. Brak skrobi pszennej, mleka, jaj i niska zawartość cukru sprawiają, że można po niego sięgać bez ograniczeń i bez obawy o dyskomfort trawienny oraz reakcje alergenne.
OATS-PL-089-249 Ciastko owsiane z żurawiną bezglutenowe
Miękkie i sycące ciastko owsiane z dodatkiem kawałków żurawiny. Przekąska polecana dla dzieci i dorosłych, np. jako drugie śniadanie. Idealne do ciepłego kakao, kawy oraz jako dodatek do jogurtu lub kefiru. Bez dodatku tłuszczów utwardzonych, tłuszczów trans oraz tłuszczu palmowego, składników pochodzenia pszenicznego, barwników i aromatów.
PL-089-048 Mieszanka wieloziarnista bezglutenowa
Nowy odświeżony skład mieszanki wieloziarnistej z dodatkiem aromatycznej czarnuszki oraz wspomagającego pracę jelit błonnika z babki jajowatej. Ponadto w skład mieszanki wchodzą wartościowe ziarna słonecznika, siemienia lnianego oraz mąka jaglana. Ze składu wyeliminowano dodatek cukru, substancji spulchniających oraz regulatora kwasowości. Mieszanka nie zawiera składników alergennych.
Produkty można zakupić w sklepie internetowym producenta.