Z radością witamy w gronie licencjobiorców Piekarnię Żurek z Kazimierzy Wielkiej. Piekarnia o ponad 20-letniej tradycji, oferująca dotychczas tradycyjne pieczywo, uruchomiła nowy osobny zakład, w którym wypieka kilka rodzajów chleba bezglutenowego.
Jak napisano w ulotce producenta: „Po 5 latach prób i testów mamy chleb bezglutenowy na naturalnym zakwasie, który smakuje jak prawdziwy chleb”.
Przekreślonym Kłosem i numerem rejestracyjnym oznaczone zostały następujące chleby:
- OATS-PL-108-001 Chleb śniadaniowy bezglutenowy, 400g
- OATS-PL-108-002 Chleb wieloziarnisty ciemny bezglutenowy, 400g
- OATS-PL-108-003 Chleb ciemny bezglutenowy, 400g
- OATS-PL-108-004 Chleb jasny bezglutenowy, 400g
- OATS-PL-108-006 Chleb śniadaniowy wieloziarnisty bezglutenowy, 400g
Naturalne chleby bezglutenowe można kupić w sieci sklepów firmowych Piekarni Żurek na terenie województw: świętokrzyskiego, małopolskiego i śląskiego oraz już wkrótce w sklepie internetowym producenta.